Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 12 oktober 2013

Altijd en overal uw documenten bij de hand met iCloud

Een jaar geleden was het geheel aan documenten dat ik heb een grote puinhoop: een aantal documenten stonden op mijn computer, een aantal op mijn tablet, nog een hoop stonden er online. Het was heel onoverzichtelijk en voornamelijk heel onhandig. Zelfs als het document dat ik nodig had online stond moest er een hele prodedure doorloopt worden om het document dan uiteindelijk te bekijken of te bewerken.

Apple iCloud documenten

Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd. Ik maak nu gebruik van iCloud. Al mijn documenten staan online en kunnen worden bewerkt op computer, tablet en smartphone door middel van het openen van de applicatie (respectievelijk Pages voor tekstdocumenten, Numbers voor spreadsheets en Keynote voor presentaties). Als ik op een computer werk die de genoemde software niet geïnstalleerd heeft kan ik de documenten via icloud.com beheren. Het gebruik van icloud.com is zelfs kosteloos en verreist alleen een apple ID. Daarnaast biedt icloud.com nog andere functies zoals mail, agenda, contacten, notities en herinneringen. Elk van deze functies kunnen indien gewenst worden gesynchroniseerd met uw Mac, iPhone of iPad.

Apple iCloud documenten apps

Als u een nieuw tekstdocument aanmaakt in Pages kunt u kiezen uit een aantal voorbeelden, hierdoor kunt u extra snel aan de slag. Ook kunt u mapjes aanmaken, waardoor u uw documenten overzichtelijk kunt groeperen. Ook kunt u de documenten downloaden in verschillende indelingen, waaronder PDF. iCloud werkt het beste met producten van Apple. Werkt u liever met Microsoft, dan is Skydrive een goed alternatief.