Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

WordPress Update & Security

Heb je een (nieuwe) WordPress website? Dan is het erg belangrijk dat deze up-to-date is én blijft. Precies daarom hebben we ons WordPress Update & Security abonnement in het leven geroepen. Zo zorgen we ervoor dat jouw website altijd veilig is en met de tijd meegaat.

WordPress is een open-source Content Management Systeem (CMS). Binnen jouw WordPress website wordt er gebruik gemaakt van (vaak) meerdere plugins. Deze plugins kunnen erg handig zijn om, zonder al te veel tijd en kosten, functionaliteiten aan jouw website toe te voegen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat zowel WordPress zelf als alle plugins geüpdatet moeten worden.

Waarom moet jouw WordPress website up-to-date blijven?

Het internet blijft veranderen, en daarbij ook de bijbehorende technieken. WordPress brengt aan de lopende band updates uit om ervoor te zorgen dat het systeem veilig blijft.

Overal waar software is, zijn er hackers die binnen willen komen.

Helaas zijn hackers continu op zoek naar nieuwe ingangen in verschillende systemen. Volgens een onderzoek van WPBeginner worden 86% van alle gehackte WordPress website gehackt door een verouderde WordPress installatie of verouderde plugins/thema’s.

Gevaren van het niet updaten van een WordPress website

Het niet updaten van WordPress en bijbehorende plugins en/of thema’s kan grote gevolgen met zich meebrengen.

Persoonsgegevens

Wanneer een hacker binnen kan dringen in jouw website kunnen er in enkele gevallen persoonsgegevens buitgemaakt worden. Niet alle websites slaan persoonsgegevens op, maar maak je bijvoorbeeld gebruik van accounts (voor klanten) of worden ingezonden contactformulieren opgeslagen? Dan vallen deze gegevens onder persoonsgegevens. Het zou dus zomaar kunnen dat, door een verouderd script in jouw website, namen, adressen en wachtwoorden van jouw klanten op straat komen te liggen. Het is natuurlijk erg belangrijk om dit te voorkomen!

Spam (uit naam van jouw bedrijf)

Kwaadwillende kunnen door verouderde/slechte code in sommige gevallen scripts misbruiken en via deze weg spam e-mails versturen. Als je pech hebt ook nog eens vanuit jouw naam! Als dat het geval is heb je een grote kans dat je op verschillende blacklists komt te staan. Of dat jouw naam wordt verbonden aan illegale praktijken. Erg riskant dus.

Website kapot of uit de lucht

Doordat technieken veranderen kan het zijn dat jouw website (of een deel daarvan) uiteindelijk niet meer werkt. Je bent dan (deels) niet meer bereikbaar.

WordPress onderhoudsabonnement van Delta IT

Het up-to-date houden van jouw WordPress website is belangrijk. Niet alleen voor de website, maar ook voor de server waar de website op draait. Daarom bieden we ons WordPress Update & Security abonnement aan. Maar wat doen wij precies binnen dit abonnement?

Wekelijkse updates

Iedere week wordt jouw WordPress website voorzien van de laatste (beveiligings)updates. Het updaten van het CMS, de plugins (en eventueel de thema’s) nemen we dus helemaal voor onze rekening.

Wekelijkse backups

Het kan weleens voorkomen dat een update een conflict met een andere plugin of thema veroorzaakt. Daarom maken we, binnen het abonnement, ook iedere week een complete backup van jouw website (en database). Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, hebben we de website in een mum van tijd weer teruggezet. Neem je ook webhosting van Delta IT af? Dan worden er dagelijks backups gemaakt.

Beveiligingsplugins en -instellingen

We maken gebruik van een aantal beveiligingsplugins om de veiligheid van jouw WordPress website te verbeteren. Wanneer je ons Update & Security abonnement afneemt stellen wij alles voor je in. Ook hier heb je geen omkijken naar.

24/7 monitoring

Jouw website is onze topprioriteit. Daarom gebruiken we een aantal premium tools waarmee we jouw website continu in de gaten kunnen houden. Door deze tools weten we precies wanneer er een update beschikbaar is en hoe het ervoor staat met de beveiliging.

Wij zijn op de hoogte van de laatste beveiligingsrisico’s

We blijven ons inlezen over verschillende (nieuwe) beveiligingsrisico’s. In combinatie met onze monitoring weten we zo precies voor welke websites we snel actie moeten ondernemen.

Kan ik zelf mijn WordPress website up-to-date houden?

In principe kan dat zeker. Maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Het is natuurlijk goed te doen om iedere week even in te loggen en op een update-knop te klikken. Toch is het up-to-date houden van een WordPress website wat complexer dan alleen dat.

Iedere update brengt ook andere (achterliggende) code met zich mee. Daardoor kan het zijn dat er bij een update een conflict ontstaat met een andere plugin of het actieve thema. Mensen zonder technische WordPress kennis kunnen dit vaak niet zelf oplossen. En daar ligt precies het probleem. Je kunt natuurlijk in dit geval pas bij een probleem jouw webbouwer inschakelen, maar dan gaat er (vaak te veel) tijd overheen voordat het probleem is opgelost. Intussen zit je wel met een ‘kapotte’ website.

We raden daarom, zeker bij zakelijke websites, aan om dit over te laten aan mensen die hierin gespecialiseerd zijn.

Wat als mijn site kapot gaat na een update?

Wanneer wij de updates voor jouw website verzorgen maken we sowieso vooraf altijd een volledige backup. Van zowel de website bestanden als de database. Er gaat dus nooit iets verloren. Het kan echter voorkomen dat er, na een update van een plugin of thema, een conflict ontstaat. Mocht dit het geval zijn gaan we altijd direct op onderzoek uit.

In de meeste gevallen hebben we snel gevonden waar het probleem zit en hebben we ook snel een oplossing. Als er een groter conflict naar boven komt kan het zijn dat we wat dieper moeten graven om alles weer werkend te krijgen. Indien dit het geval is kunnen we dit niet altijd binnen de abonnementskosten realiseren. Vooraf zullen we altijd transparant vertellen wat er aan de hand is en hoe we het op kunnen lossen. Wanneer we werkzaamheden moeten uitvoeren die niet binnen het abonnement passen, zullen we nooit zonder akkoord aan de slag gaan. We werken altijd op een transparante en duidelijke manier. In de tussentijd zorgen we er natuurlijk voor dat we een backup terugzetten, zodat bezoekers/klanten hier geen hinder van ondervinden.

Kosten WordPress Update & Security

Het up-to-date houden en veilig houden van WordPress websites kost tijd en dus helaas ook geld. Doordat we op een efficiënte manier te werk gaan kunnen we deze diensten echter voor een heel scherp tarief aanbieden. Alle hierboven genoemde werkzaamheden zijn inclusief. We zorgen dus dat je compleet ontzorgt bent op het gebied van beveiliging en updates voor je website.

PakketTarief
WordPress Update & Security voor websites€ 99 / jaar
WordPress Update & Security voor webshops€ 129 / jaar

Laat ons jouw website beschermen

Geïnteresseerd in ons WordPress Update & Security pakket? Neem dan vooral (vrijblijvend) contact met ons op. Jouw website of webshop is bij ons in goede (en veilige) handen!