Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 4 juni 2019

Beheer zelf je website met WordPress

Zelf je website beheren met WordPress

Je hebt een mooie website (laten maken) en er moet iets aangepast worden. Hoe ga je te werk? Schakel je een webbouwer in? Moet je zoeken in een hoop bestanden om de juiste pagina te vinden om aan te passen? Of kun je inloggen in een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je binnen enkele kliks de gewenste pagina’s aangepast hebt. In dat laatste geval kan een WordPress website voor jou een oplossing zijn!

Het meest bekende CMS ter wereld

WordPress is het meest bekende (en meest gebruikte) Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Een CMS zorgt ervoor dat je zelf gemakkelijk de inhoud van je website aan kunt passen, zonder dat je iemand in hoeft te schakelen (en moet betalen). Wellicht heb je de naam WordPress wel eens voorbij horen komen. WordPress is een gratis en open-source systeem waarmee je eenvoudig je website kan beheren. WordPress heeft daarnaast een breed scala aan uitbreidingsmogelijkheden.

Waarom wil ik mijn website zelf aan kunnen passen?

Niet alle teksten op je website blijven actueel. Zo kan het zijn dat je dienstenaanbod in de loop van de tijd verandert, het adres gewijzigd moet worden of dat je blog berichten wil gaan schrijven. Deze wijzigingen stellen in principe weinig voor. Toch ben je zonder CMS tijd en geld kwijt voor deze simpele wijzigingen aan je website, terwijl je dit met het grootste gemak zelf zou kunnen. In de meeste gevallen biedt een CMS de uitkomst.

Wat kun je zoal met een WordPress website?

  • Pagina’s en berichten zelf aanmaken en aanpassen
  • Je menu’s aanpassen
  • Contactformulieren beheren
  • Afbeeldingen en bestanden beheren
  • Extra gebruikers toevoegen (tegelijkertijd aanpassingen uitvoeren)
  • Reacties beheren
  • Meer…

De kosten van een WordPress website

De prijs van een website hangt af van een aantal factoren. Eén van die factoren is de vraag: wel of geen CMS? Doorgaans ben je met een website mét CMS iets duurder uit in de ontwikkeling. Een groot voordeel is echter wel dat dit eenmalige kosten zijn. De tijd en kosten die je bespaart door zelf aanpassingen te kunnen doen zorgen voor (veel) lagere kosten op lange termijn. De kosten van een WordPress website zijn dus een investering die zich al snel uitbetaald.

Beter gevonden worden in Google

WordPress is op een zoekmachinevriendelijke manier in elkaar gezet. Naast het feit dat URL’s (het webadres van een pagina) standaard op een nette en logische manier worden getoond, is WordPress uit te bereiden met extra opties voor zoekmachines. Zo kun je bijvoorbeeld per pagina direct zien hoe je website wordt getoond in de zoekresultaten. Niet tevreden? Je past ze ook snel aan!

Heb je specifieke vragen over WordPress of over websites in het algemeen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder! Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.