Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 22 maart 2019

Tips voor het schrijven van teksten voor je website

Schrijven van goede teksten voor je website

Je zult het misschien al wel vaker hebben gehoord… je website heeft originele teksten nodig om te scoren in Google en andere zoekmachines.

Google gebruikt de content op je website om te kunnen begrijpen waar je website over gaat. Zoekwoorden spelen hierbij een belangrijke rol. Zorg daarom dat je weet welke termen mensen gebruiken wanneer ze op zoek zijn bedrijven in jouw sector.

Zijn webteksten anders dan ‘gewone teksten’?

Er zit inderdaad wat verschil in het schrijven van teksten voor het web in vergelijking met het schrijven van andere teksten. Als je content schrijft voor je website kun je dit het beste doen aan de hand van specifieke onderwerpen. Zo zorg je voor een duidelijke focus per pagina van je website.

Schrijf als fietsenwinkel bijvoorbeeld geen artikel met als onderwerp ‘mooie fietsen’, maar maak een artikel ‘populaire fietsen voor mannen in 2019’. Bij hele brede termen als ‘mooie fietsen’ is de concurrentie veel groter en is de kans dus kleiner dat je bovenaan in Google te zien bent.

Weet wie je website bezoekers zijn

Denk na over de manier waarop jouw doelgroep zoekt op het internet. Is jouw doelgroep 40+? Dan spreken ze waarschijnlijk met andere woorden dan wanneer het tieners zijn. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij het maken van content voor je website.

Houd er ook rekening mee dat je zo weinig mogelijk vaktermen gebruikt. Vaak zijn website bezoekers en (potentiële) klanten niet bekend met deze termen. Het gebruik hiervan kan mensen afschrikken of maakt de teksten moeilijker te begrijpen.

Vragen en antwoorden

Tegen welke problemen lopen jouw potentiële klanten aan? Stel jezelf deze vraag en maak een lijst met mogelijke vragen vanuit je doelgroep. Geef antwoord op deze vragen binnen je website. Op deze manier help je mensen met een oplossing voor hun problemen en creëer je extra waarde voor je website.

Praktische tips voor het schrijven van goede content

Veel bedrijven vinden het lastig om goede content te schrijven. Daarom hebben we wat praktische tips die je kunnen helpen bij het schrijven van teksten voor je website.

  • Maak gebruik van een duidelijke titel, koppen en subkoppen
  • Zorg ervoor dat alinea’s niet te lang zijn
  • Schrijf eenvoudig en gestructureerd: inleiding, middenstuk, slot
  • Link naar pagina’s en andere websites die relevant zijn
  • Gebruik een spellingchecker en laat iemand de teksten controleren
  • Schrijf niet te commercieel
  • Zorg voor een minimum van 300 woorden per pagina, het liefst meer
  • Plaats afbeeldingen die relevant zijn aan het onderwerp
  • Kopieer nooit teksten van andere websites

Succes met het creëeren van waardevolle content voor je website!