Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 10 februari 2019

Conversie tips: meer betalende klanten met je website

Conversie

Je website staat live en langzaamaan komen er steeds meer bezoekers, maar waar blijven die klanten? Waarom staat de telefoon niet roodgloeiend? En waarom is je mailbox nog leeg?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom website bezoekers uiteindelijk geen klant bij je worden. Misschien spreekt het ontwerp van je website de bezoekers niet aan, kunnen mensen de contactpagina niet vinden of missen ze simpelweg de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Conversie verhogen

De eerste stap voor het verhogen van de conversie is het schrijven van relevante content. Probeer op iedere pagina van je website een andere vraag van jouw doelgroep te beantwoorden. Het is dus belangrijk om jezelf te verplaatsen in je doelgroep.

Tip: Ga met je doelgroep in gesprek om erachter te komen welke vragen en problemen er spelen.

Meerdere wegen leiden naar Rome

Bedenk goed wat het doel van je website is. Welke actie zouden bezoekers moeten voltooien? Wil je dat ze een contactformulier versturen? Of wil je dat ze direct bellen of mailen? Of heb je een webshop en wil je dat bezoekers meteen een product bij je kopen door online een bestelling te plaatsen?

Het maakt niet uit welke actie bezoekers uit moeten voeren, het principe blijft hetzelfde: zorg dat je meerdere ingangen creëert naar het doel. Maak opvallende en duidelijke knoppen, plaats links in de tekst, schrijf uitnodigende blog berichten en benoem de voordelen.

Weet waar het mis gaat

Veel bedrijven zien de tegenvallende cijfers, maar weten niet waar of waarom het mis gaat. Het is slim om dit inzichtelijk te maken door bepaalde acties binnen je website te meten. Er zijn verschillende tools om erachter te komen op welke punten van je website bezoekers afhaken.

Zo kun je Google Analytics gebruiken om kwantitatieve data te verzamelen (bijvoorbeeld bezoekersaantallen en bezoekduur op de website). Wil je graag zien hoe bezoekers gebruik maken van je website? Kijk dan eens naar tools als Hotjar en Mouseflow. Met deze tools zie je precies waar mensen op klikken, hoe ze scrollen en wanneer ze weg klikken, erg handig dus! Hulp nodig bij het implementeren van deze tools in je website? Neem contact op met ons!

Begin vandaag

Het is nu aan jou om te zorgen voor meer conversie op je website. Begin met het analyseren en creëren van duidelijke content. Praat met je doelgroep en pas je website aan, zodat bezoekers altijd de weg kunnen vinden. Verzamel de juiste data en achterhaal waar de bezoekers afhaken op je website. Zo haal je het meeste uit jouw website!