Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 22 september 2013

Verleng de batterijduur van uw smartphone

De avond breekt aan, u wilt net een mailtje gaan tikken als blijkt dat u smartphone leeg is. Klinkt dit u bekend in de oren? Met deze tips kunt u de batterijduur van uw smartphone verlengen en heeft u nooit meer last van dit probleem.

1. Doe alleen de dingen die strict noodzakelijk zijn

Wanneer u veel games speelt of filmpjes bekijkt zal de batterij het zwaar te voorduren krijgen. Door deze dingen te verminderen zal u de batterijduur het best kunnen verlengen.

2. Verminder uw helderheid en activeer “Pas automatisch aan” voor helderheid

Als u de helderheid van de smartphone lager zet hoeft de smartphone minder licht uit te zenden, waardoor de batterijduur verlengd wordt. Daarnaast zorgt “Pas automatisch aan” ervoor dat de helderheid automatisch wordt verminderd in donkere ruimtes. Beide instellingen zijn te vinden onder “Instellingen” -> “Achtergrond en helderheid”.

iPhone helderheid

3. Schakel Bluetooth uit

Wanneer uw smartphone niet gekoppeld is aan een Bluetoothaccesoire (bijvoorbeeld speaker of toetsenbord) heeft het aan laten staan van de Bluetooth ook geen functie. U kunt deze dan het beste uitschakelen om de batterij te sparen.

iPhone instellingen Bluetooth

4. Schakel “Locatievoorzieningen” uit

Als u “Locatievoorzieningen” (te vinden onder “Instellingen” -> “Privacy” -> “Locatievoorzieningen”) gebruikt wordt uw locatie constant bepaald. Om dit uit te schakelen en tevens de batterijduur te verlengen kunt u de optie uitvinken. U kunt ook de locatiemogelijkheden van apps individueel aanpassen, dit kan in het lijstje onder de knop “Locatievoorzieningen”.

iPhone locatievoorzieningen

5. Deactiveer Push e-mail

Door “Push” uit te schakelen van e-mails kunt u de batterijduur ook verlengen. U kunt “Push” vinden onder “Instellingen” -> “E-mail, contacten, agenda’s” -> “Nieuwe gegevens”.

iPhone e-mail push

6. Schakel “Wi-Fi” en “Mobiele data” uit bij geen gebruik

Mocht u uw smartphone een tijdje niet gebruiken (bijvoorbeeld in de bioscoop) zet dan “Wi-Fi” (“Instellingen” -> “Wi-Fi”) en “Mobiele data” (“Instellingen” -> “Mobiel netwerk”) uit. Door uw telefoon niet helemaal uit te schakelen bent u wel bereikbaar voor noodgevallen.

iPhone wi-fi

Hopelijk zit u nooit meer met een lege batterij dankzij deze tips.