Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 4 augustus 2016

Webshop ontwikkelen voor je bedrijf

Webshop ontwikkelen bedrijf

Webwinkels hebben in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen onder Nederlandse consumenten. Niet alleen is het heel eenvoudig om producten te bestellen in een webshop, ook is het aanbod veel groter op internet. Als bedrijf kun je hier slim op inspelen door ook voor je eigen organisatie een webshop te ontwikkelen. Het ontwikkelen van een webshop kun je zelf doen, maar ook laten doen door een van de vele internetbedrijven. Dergelijke bedrijven maken tegenwoordig voor slechts een paar honderd euro een passende webshop voor je bedrijf.

Voordelen van een webshop

Het voornaamste voordeel van een webshop voor bedrijven is het grotere bereik wat een webshop je biedt. Je bereikt veel meer potentiële klanten, doordat ook mensen uit Groningen of Friesland je bedrijf in Zuid-Holland of Utrecht kunnen vinden. Met een fysieke winkel bereik je doorgaans enkel de mensen uit je omgeving. Een groter bereik betekent een groter bezoekersaantal en dus een hogere omzet! Mits je de webshop vanzelfsprekend hoog weet te laten scoren in zoekmachines. Ook hier kunnen internetbedrijven je bij helpen.

Magento: de ideale basis voor een webshop

Met de komst van content managementsystemen is het in de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden om een webshop te ontwikkelen en te onderhouden. Een van deze content managementsystemen is Magento, waarbij je alles voor je webshop in een handig beheerpaneel kunt overzien. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van orders, het bijhouden van de voorraad, het versturen van nieuwsbrieven, het inzien van klantengegevens, het toevoegen van blogberichten aan je webshop, enzovoorts.

Voor de Magento ontwikkeling van een webwinkel voor je bedrijf kun je verschillende handleidingen en instructievideo’s op internet vinden. Magento zelf is gratis te downloaden op de officiële website van dit content managementsysteem. Vergeet niet ook een passende template voor je webshop te downloaden, als je deze zelf wilt maken!