Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Oplevering

augustus 2012

Categorie

Webapplicatie

Webapplicatie voor Jacob-Roelandslyceum

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel is een middelbare school die onderwijs aanbiedt op havo- en VWO-niveau.

De opdracht

De computerlokalen op het Jacob-Roelandslyceum kunnen worden gereserveerd door docenten. Dit werd allemaal gedaan op papier, waardoor het heel onoverzichtelijk werd wanneer er reserveringen werden gewisseld of wanneer er een reservering geschrapt werd. Ook kon er enkel op één locatie een reservering worden gemaakt of gewijzigd. De opdracht was om dit te digitaliseren waardoor docenten op elke locatie konden inloggen om reserveringen te maken of bewerken.

Samen met de opdrachtgever zijn we tot een oplossing gekomen, deze hebben we vertaald naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie. De webapplicatie wordt gesynchroniseerd met het lesrooster, waardoor er alleen reserveringen kunnen worden gemaakt als het computerlokaal vrij is. In het overzicht is in een oogopslag te zien of er nog computerlokalen beschikbaar zijn.

Docenten kunnen overal en altijd inloggen om reserveringen in te plannen of te wijzigen. Daarnaast kunnen ze een leerlingenaantal opgeven, waardoor er meerdere klassen tegelijkertijd in een computerlokaal kunnen werken, mits de klassen niet te groot zijn. Mocht het voorkomen dat, om een bepaalde reden, een administrator een reservering van een docent overschrijft, dan wordt de desbetreffende docent hiervan op de hoogte gesteld middels een e-mail. Gebruikers kunnen ook gelijk doorklikken naar hun rooster en ze kunnen hun gegevens en instellingen wijzigen.

Het systeem is heel flexibel, zo kunnen er nieuwe computerlokalen worden toegevoegd en kan de capaciteit en de prioriteit ervan worden gewijzigd. Er kunnen uiteraard ook nieuwe gebruikers worden toegevoegd waarvan ingesteld kan worden welke rechten ze hebben met betrekking tot het beheren van gebruikers, lokalen en pagina’s.