Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Hoe verbeter je jouw website snelheid?

Dit artikel gaat over het sneller maken van de websites, zodat de laadtijd van de website korter wordt. Het zal duidelijk zijn dat hoe sneller een website laadt hoe beter de gebruikservaring is. Mensen op het internet zijn vluchtig en willen snel resultaat zien.

Behalve dat een lange laadtijd van websites voor irritaties kan zorgen bij jouw bezoekers en potentiële klanten, zijn er nog meer voordelen aan een snelle website. Hieronder staan de voordelen opgesomd:

  • Betere gebruikservaring voor jouw bezoekers
  • Minder bouncers
  • Beter voor de zoekmachine optimalisatie
  • Verhoging van conversies en verkopen

Betere gebruikservaring van jouw website

Wanneer je een website bezoekt en het laden van de pagina en de plaatjes duurt lang, wekt dit irritaties op. In werkelijkheid zijn het maar enkele seconden, maar op het internet lijkt het eeuwen te duren voordat een sommige websites zijn geladen.

Voorkom irritaties bij je bezoekers, want ze koppelen deze irritaties indirect ook aan jouw merk en daarom zijn websites die langzaam laden niet goed voor jouw naamsbekendheid en imago.

Minder bouncers (mensen die gelijk weer weg gaan)

Een bouncer is een bezoeker van een website die na het openen van de website gelijk de website weer verlaat. De bezoeker vindt de website blijkbaar niet aansluiten bij zijn of haar wensen, het webdesign was niet mooi, de website bevatte fouten of de laadtijd was te lang.

Bouncers zijn natuurlijk niet goed voor jouw website, het liefst blijven bezoekers zo lang mogelijk op jouw website, zodat ze alle diensten en producten van jouw bedrijf kunnen bekijken en eventueel overstappen op het online kopen van producten of contact opnemen.

Een bezoeker die direct de website verlaat is tevens niet goed voor jouw positie in de zoekmachines, het is voor Google namelijk een teken dat bezoekers de website niet goed genoeg vinden, Google laat alleen de beste websites hoog scoren. In de statistieken van Google Analytics kunnen bouncers worden bekeken en kunnen er rapportages van worden uitgedraaid.

Website snelheid bepalend voor de zoekmachine optimalisatie

De snelheid van een website is ook bepalend voor de SEO (zoekmachine optimalisatie). Google wil, zoals hierboven vermeld staat, altijd de beste websites hoog laten scoren in de zoekresultaten. Google beschouwt een website die snel laadt als betere kwaliteit dan websites die langzaam laden en daarom is de laadtijd van websites een ranking-factor voor de SEO. Je scoort hoger en ontvangt daarmee meer waardevolle bezoekers op jouw site.

Verhoging van conversies

Een conversie is een doel dat wordt bereikt binnen jouw website, dit kan een aankoop zijn, iemand die contact opneemt, een download of een bepaalde pagina die wordt bezocht.

Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers die op een trage website zijn eerder stoppen in het bestelproces van een webshop of minder snel een contactformulier invullen. Een snelle website levert dus echt meer omzet op!

Website sneller maken conclusie

Bovenstaande punten maken duidelijk dat een snelle website belangrijk is en dat de laadtijd van jouw website belangrijk is voor je bedrijf. Een website kan op verschillende manieren sneller worden gemaakt. Daarbij is een onderscheid te maken in de bestanden van de website en de hosting van de website.

Een website kan sneller worden gemaakt door de content te optimaliseren, denk hierbij aan het beter comprimeren van plaatjes en door minder javascripts en CSS-bestanden te linken aan de website. Een goede broncode en structuur van de website draagt ook bij aan snelheidswinst. Er zijn verschillende speedtests voor websites waarmee jouw site kan worden getest, zoals die van Google: Ga hier naar de website.

Naast de website dient de hosting ook snel te zijn. Alle aanvragen van de browser naar de server moeten zo snel en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Clusterhosting en systemen als Varnish, Redis en Hypernode kunnen voor enorme snelheidswinst zorgen.

Delta IT biedt naast de normale hostingpakketten ook clusterhosting aan die gebruik maken van snelle servers en caching systemen. De website wordt niet gehost op één server, maar op een cluster van servers. Alle bestanden zijn te vinden op meerdere servers, als één server overbelast raakt neemt de andere het over. Dit zorgt voor betere bereikbaarheid van je website en voor kortere laadtijd.

Heb je interesse in een snellere laadtijd van je website? Laat ons jouw website analyseren en wij brengen een rapport uit en gaan voor je aan de slag! Neem contact met ons op.