Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Waar staat SEO en zoekmachine optimalisatie voor?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wel vertaald naar het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Het is een methode om ervoor te zorgen dat jouw website goed scoort in de zoekmachines op relevante trefwoorden. Lees meer over zoekmachine optimalisatie uit Oirschot.

Doordat jouw website een hoge positie heeft op trefwoorden die bezoekers intypen in de zoekmachine, ontvang je meer relevante bezoekers. Deze relevante bezoekers zijn eerder geneigd producten en/of diensten van jou af te nemen, omdat ze exact op jouw trefwoorden combinaties hebben gezocht.

Het vakgebied SEO en optimalisatie is een zeer gespecialiseerd onderdeel geworden van de online marketing van een website. Veel webdesign bedrijven bieden tegenwoordig diensten aan op het gebied van SEO en optimalisatie. Dit wil niet zeggen dat al deze bedrijven goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in zoekmachine en SEO land.

Hoe wordt SEO en optimalisatie uitgevoerd?

Bij SEO wordt jouw website geoptimaliseerd zodat de zoekmachine makkelijk door jouw website heen kan surfen (crawlen). Een zoekmachine zoals Google heeft een software programma (Googlebot) die de hele dag bezig is met het bezoeken en indexeren van websites. Zodra de Googlebot een link tegenkomt naar een andere pagina of website zal hij deze pagina bekijken en gegevens hiervan opslaan.

Om te zorgen dat jouw website goed wordt geïndexeerd dient de website zoekmachine vriendelijk te worden gemaakt. Bij de optimalisatie van jouw website wordt daarom veel aandacht besteed aan een duidelijke interne structuur van de onderliggende pagina’s en moet de navigatie van jouw website goed volgbaar zijn. Websites die gemaakt zijn in frames en flash zijn bijvoorbeeld niet goed volgbaar door de zoekmachines en daarom af te raden bij de zoekmachine optimalisatie van een website.

SEO website trefwoorden keuze

Van belang bij SEO is dat je de juiste trefwoorden in jouw website plaatst. Voor de zoekmachine moet het duidelijk zijn waar de website over gaat en elke pagina van de website moet goed gefocust zijn op een specifieke trefwoord combinatie. Deze trefwoorden moeten goed aanwezig zijn in onder andere de teksten van de pagina’s.

Als de website helemaal zoekmachine vriendelijk is en de optimalisatie van de trefwoorden en teksten heeft plaatsgevonden dan moet Google ervan overtuigd worden dat je erg belangrijk bent en een hoge positie verdiend in de zoekmachines. Jouw website moet door de SEO en optimalisatie gewoon erg goed zijn, qua vormgeving, gebruiksgemak, originaliteit en inhoud. Als deze zaken op orde zijn dan wordt er al snel veel gelinkt naar jouw website. Je kunt uiteraard ook zelf andere websites benaderen met de vraag of zij een link naar jouw website willen plaatsen. Doe dit, zoals alle optimalisatie en SEO zaken, met beleid.

Is SEO legaal?

Het toepassen van zoekmachine optimalisatie op jouw website is niet illegaal, mits het op een nette en behouden manier plaatsvind. Google heeft hiervoor ook richtlijnen gemaakt. Er mogen onder andere geen verborgen teksten op de website worden geplaatst, geen cloaking technieken worden gebruikt en je dient op een normale en natuurlijke manier aan linkruil te doen in jouw SEO.

Bedrijven die SEO aanbieden en zich niet houden aan alle richtlijnen worden ook wel black hat SEO genoemd en bedrijven die het op een duurzame en nette manier uitvoeren worden white hat SEO genoemd. Vanzelfsprekend vallen de diensten van Delta IT over de white hat SEO en optimalisatie. Wij gaan geen risico’s nemen met de ranking van jouw website met het gevaar dat je wordt verwijderd uit de zoekmachines door de verkeerde optimalisatie.

Wat kost SEO en zoekmachine optimalisatie?

De prijs van het optimaliseren en aanmelden van een website is maatwerk. Elke website heeft een andere structuur en opbouw en moet anders worden aangepakt. Ook verschillen branches enorm en moet er voor de ene branche veel meer SEO werk worden verricht om resultaten te boeken. Daarnaast is de omvang van jouw website ook bepalend, immers zal een grote website met vele pagina’s veel optimalisatie werk kosten om deze zoekmachine vriendelijk te maken. Delta IT verkoopt SEO diensten op basis van een abonnement. Het is namelijk noodzaak om constant jouw website te verbeteren, omdat je concurrentie niet stil zit en jouw website zo uit de zoekmachine resultaten kan duwen.

Meer vragen over zoekmachine optimalisatie en SEO?

Het is logisch dat je nog met vragen zit over SEO. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek over de optimalisatie van jouw website.