Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Wat zijn de kosten voor een website?

Ben je op zoek naar een nieuwe website? Dan vraag jij je vast af wat de kosten van een website zijn. Elke dag wordt er meerdere malen gezocht op: “website laten maken kosten” en “wat kost een website”. Het antwoord is vaak onduidelijk en je weet vaak niet hoe deze kosten tot stand zijn gekomen. Bij Delta IT kun je deze website kosten makkelijk zelf berekenen. Wij kunnen je helpen met een website op maat en met een website op basis van één van onze Delta IT templates. Bereken hier je website kosten.

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten van een website natuurlijk zo hoog worden gemaakt als gewenst. Toch zijn er bepaalde kosten die gemaakt dienen te worden en noodzakelijk zijn bij het hebben van een website. Hieronder een opsomming van de onderdelen die de prijs van je website kunnen beïnvloeden.

 • Webdesign (noodzakelijk)
  Het ontwerpen en bouwen van de website brengt éénmalig kosten met zich mee. Elke webdesigner hanteert natuurlijk zijn eigen prijzen en het is helemaal afhankelijk van welke functionaliteiten je op jouw website wilt en hoe groot jouw website wordt. De gemiddelde prijzen van het laten ontwerpen en het bouwen van een website liggen tussen enkele honderden euro’s en enkele duizenden euro’s. Delta IT zit qua prijsstelling onder het gemiddelde.
 • Domeinnaam (noodzakelijk)
  Om een website voor jouw bezoekers toegankelijk te maken dien je minstens te beschikken over een eigen unieke domeinnaam. Aan de registratie van zo’n domeinnaam zitten kosten verbonden. De kosten hiervan worden bepaald door de extensie en de aanbieder uiteraard. Vaak wordt een domeinnaam gratis aangeboden bij een hosting pakket, zoals Delta IT ook doet.
 • Hosting (noodzakelijk)
  De bestanden van jouw website dienen online beschikbaar te zijn zodat jouw bezoekers deze bestanden/pagina’s van jouw website kunnen bekijken. De bestanden worden gehost op een server en hiervoor dien je serverhuur te betalen. De kosten hiervan lopen uiteen afhankelijk van het soort pakket, de webruimte, hoeveelheid dataverkeer en andere eisen. Een basis pakket hosting kost bij Delta IT € 9,90 p/maand.
 • Website onderhoud (aanbevolen)
  Om jouw website actueel te houden en hierdoor aantrekkelijk te houden voor de bezoekers dient deze met regelmaat te worden onderhouden. Het website onderhoud kun je laten uitvoeren door de webdesigner en deze rekent hiervoor meestal een uurtarief. Als je ervoor kiest om een CMS aan te schaffen dan komen hierbij éénmalig kosten kijken en kun je daarna kosteloos jouw website onderhouden. De kosten voor een CMS zijn compleet afhankelijk van de mogelijkheden en functionaliteiten, maar de prijs zal starten vanaf enkele honderden euro’s.
 • SEO (aanbevolen)
  Als je hoog staat in de resultaten van de zoekmachines bij de juiste trefwoorden dan ontvang je veel relevante bezoekers die kunnen resulteren in klanten voor jouw bedrijf. De kosten voor zoekmachine optimalisatie van een website zijn compleet variabel. De grootte van de website, de structuur van de website, de teksten van de website en de trefwoorden bepalen het bedrag hiervoor. Gemiddeld zijn de kosten voor SEO vanaf duizend euro per jaar.

De bovenstaande prijzen voor een website zijn afhankelijk van jouw wensen en zijn dus niet bindend. Graag maken wij een mooie offerte voor jouw website. Neem hiervoor gerust contact met ons op.