Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 22 november 2013

Informatie over zoekmachine Bing

Bing

De zoekmachine van Microsoft is al vaak van naam veranderd. Microsoft heeft de zoekmachine al onder verschillende namen gebruikt, namelijk MSN search, Live Search, Windows Live Search en Start.com. De nieuwe naam van de nieuwe zoekmachine van Microsoft is Bing.

Bing is gelanceerd op 3 juni 2009 en het is een nieuwe poging van Microsoft om meer aandeel te krijgen in de zoekmachine wereld, waarin Google nog veruit het grootst is. De nieuwe zoekmachine van Microsoft geeft zoeksuggesties op basis van semantische resultaten als men een zoekopdracht intypt in het zoekveld.

De naam van de zoekmachine van Microsoft: Bing

Microsoft heeft bewust voor een nieuwe naam gekozen voor de nieuwe zoekmachine. Met de naam Bing proberen ze meer herkenbaarheid te creëren omdat dit een naam is die makkelijk te onthouden is en kort is. Bing kan tevens worden gebruikt als werkwoord, zoals mensen nu ook “googlen” gebruiken als betekenis voor het zoeken in de zoekmachine Google.

Screenshot Bing

Of de zoekmachine van Microsoft een succes gaat worden is nog maar de vraag. Google heeft inmiddels zoveel marktaandeel en is op vele prominente plaatsen van het internet vertegenwoordigd. Ook op de zoekmachine van Microsoft kan zoekmachine optimalisatie worden toegepast.

Mocht u toch nog vragen hebben over het aanmelden bij zoekmachines dan kunt u uiteraard geheel vrijblijven contact met ons opnemen, of bellen naar (0499) 790 422.