Delta IT

Uw partner in succesvolle online oplossingen

Geplaatst op 21 juli 2020

De voordelen van Social Media uitbesteden

In een wereld waar social media steeds belangrijker en groter wordt, veranderd ook het belang van de marketing via sociale kanalen. We hebben het hier voornamelijk over Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn. Door de juiste aandacht te besteden aan deze vorm van internet marketing blijf je altijd direct in contact met je klanten. Je kan er daarom ook voor kiezen om je social media marketing uit te besteden. Waarom social media uitbesteden een goed idee is? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen eens op een rijtje.

Social Media uitbesteden scheelt een heleboel tijd

Om je sociale kanalen zoals Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn professioneel en frequent bij te houden, vergt veel tijd en energie. Naast de enorme hoeveelheid tijd die je kwijt bent met het bedenken van je posts moet je ook goed nadenken over de vorm waarin het geschreven wordt en de momenten waarop je de posts publiceert.

Door de kennis en ervaring die we hebben op het gebied van social media strategie, kan deze zorg compleet uit handen genomen worden. Dit scheelt je enorm veel tijd, zodat jij je aandacht volledig kan richten op het uitvoeren van je ‘core-business’.

Er wordt extra goed nagedacht over Social Branding

De social branding van je bedrijf is een vak apart. Allereerst is het zaak om het doel van de sociale marketing duidelijk voor ogen te hebben. Wil je bijvoorbeeld meer verkopen? Meer bezoekers naar je website trekken? Of wellicht een betere relatie met je volgers opbouwen? Hoe je social media het beste voor je bedrijf kan inzetten, hangt af van het doel dat je wilt bereiken.

Wij als jouw online marketing afdeling helpen je hier graag bij. We zorgen ervoor dat er goed nagedacht wordt over de lengte en inhoud van het bericht, dat het beeldmateriaal van de post helemaal klopt, en we zorgen ervoor dat de posts gepubliceerd worden op het juiste moment. Uiteraard houden we nauwgezet bij wat het rendement is van de campagne, want meten is weten.

Je sociale kanalen blijven opvallend en up-to-date

Door regelmatig berichten te publiceren op social media, blijf je opvallen bij je doelgroep. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de volwassenen met internettoegang tenminste één social media account heeft. De helft van de volwassenen met internettoegang heeft twee of meer social media accounts. Het is overduidelijk dat hier kansen liggen voor veel ondernemers. Het voordeel van Twitter, Instagram, LinkedIn of Facebook uitbesteden is dat je je geen zorgen hoeft te maken om te blijven posten over actualiteiten. Wij zorgen ervoor dat jouw sociale kanalen altijd up-to-date en opvallend blijven, zodat jouw bedrijf onder de aandacht blijft in je doelgroep.

De zorgen van social media marketing worden ontnomen

Zowel jij als je volgers zien activiteit, actualiteit en professionaliteit binnen je sociale kanalen. We kunnen op basis van jouw input berichten opstellen en (automatisch) inplannen op de diverse kanalen. Ook als het bedenken van berichten niet je sterkste kant is, kunnen we je hierbij ondersteunen. We helpen graag bij het opstellen van berichten en zullen, wanneer dit gewenst is, altijd overleggen. Daarnaast ontvang je elke maand een overzichtelijke rapportage met de statistieken van alle kanalen.

Delta IT is jouw online marketing afdeling!

Het uitbesteden van social media kan een erg goed idee zijn. Je bespaart veel tijd & energie en daarnaast weet je zeker dat jouw kanalen bij de experts in goede handen zijn. Door dagelijkse betrokkenheid in de wereld van social media weten we als geen ander hoe je om moet gaan met uitdagingen en doelstellingen. Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor jou? Kom eens langs voor een bak koffie (of thee). We maken graag een vrijblijvende offerte.